En dag i Villa Valby

Dagen på stuerne starter med morgensamling. Det er en hyggestund med sang og småsnak. Det er bl.a her, der opstår samhørighed på stuen. Vi snakker om, hvem der er kommet, og hvem der ikke er her. Der bliver lyttet til, hvad hver især har at fortælle.

Børnene lærer at tale i en større gruppe og at være i centrum. Der snakkes om, hvad der skal ske resten af dagen. Efter morgensamling henter vi fx mel i køkkenet og bager, måske finder vi staffelierne frem og blander farver, måske........... 

En gang om ugen går vi i salen (salen ligger i fritidsklubben) og laver rytmik, leger eller "dyrker" sport. En dag pakker vi rygsækkene og tager på oplevelse i verden.

Omkring kl. 11.00 er det spisetid. 
Vi mener, det er vigtigt, at vi indtager dette måltid sammen - det skal være hyggeligt og rart. Vi prøver her at give børnene gode manerer og vaner. Børnene lærer at hjælpe hinanden, dække bord og rydde op efter sig. 

Efter spisning bliver der redt senge til de børn, der har behov for at sove. Alle andre går på legepladsen. 

Vi tilstræber at komme ud hver dag - det er sundt og godt med lys og luft. Vi har en herlig legeplads med masser af udfordringer og muligheder- ofte mudrede.

Her er plads til alle former for leg: børnene kan bestige bjerge, klatre i træer, tage på sørøvertogt, lave cykelløb, løbe på rulleskøjter eller spille bold oppe på plænen. Om sommeren har vi badebassin fremme så tit vejret tillader det. Vores bålplads bliver flittigt brugt året rundt. 

Bedst af alt er måske de mange muligheder, der er for at gemme sig og være sig selv 

Om eftermiddagen prøver vi at udnytte hele huset også de små rum, garderoberne og alrummet.

 

Det giver børnene en mulighed for at lege uforstyrret sammen i mindre grupper. De finder selv ud af, hvad og hvem de vil lege med.

 

De voksne står til rådighed og hjælper, hvor der er brug for det. Fantasien får frit løb. 
Skulle et barn komme til at kede sig, er det ikke så dårligt endda. Børnene bliver på den måde tvunget til at tænke sig om, og får måske lige det skub, som får dem til at komme videre.

 

Mellem kl. 14 og 15 får børnene tilbudt brød, kage eller lignende på stuerne.


Sidst på eftermiddagen samles vi i alrummet, og de børn der er her efter kl.16.45 får lidt spiseligt at gå hjem på.